Bussum: maatschappelijke invulling door lokale ondernemers
15 juni 2016

Toen in 2014 een schoolgebouw aan de Ruijterlaan in Bussum leeg kwam te staan, kregen zowel de omwonenden als de gemeente Bussum (nu gemeente Gooise Meren) al snel te maken met de vervelende gevolgen van leegstand. Vandalisme, verpaupering en hangjongeren op het plein hebben de gemeente doen besluiten om Dé Vastgoedbeschermer in te schakelen. Uitgangspunt van de gemeente was dat de bescherming van het gebouw gedaan zou worden door lokale ondernemers met een maatschappelijke betrokkenheid.

Snel nadat Dé Vastgoedbeschermer de werving van kandidaten was gestart meldde zich de eerste ondernemers aan. Inmiddels wordt het schoolgebouw beschermd door een beeldend kunstenaar, een modeontwerper en twee kunstschilders. Deze betrokken beschermers hebben het gebouw weer nieuw leven ingeblazen. Door het regelmatig organiseren van exposities en het geven van rondleidingen voor buurtbewoners heeft het gebouw weer een functie in de wijk.

Maandelijks komt Dé Vastgoedbeschermer haar controlewerkzaamheden uitvoeren in en rondom het pand. Hierbij wordt o.a. gekeken of de gemaakte afspraken worden nageleefd, worden meterstanden opgenomen en worden leegstaande ruimtes en etages gecontroleerd.

De gemeente heeft als opdrachtgever via een online portal 24/7 inzicht in deze gebeurtenissen. Naast de maandelijkse bezoek- en energierapportages worden ook de gegevens van de beschermers overzichtelijk gepubliceerd. Zo bereiken we ons gezamenlijke doel; het veilig en leefbaar houden van het gebouw en de omgeving op een maatschappelijk verantwoorde manier.

Bent u nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van uw leegkomende school? Dé Vastgoedbeschermer adviseert u graag neem contact op met één van onze accountmanagers voor een vrijblijvend advies op maat.

Een impressie van twee klaslokalen