Eerste ondernemer in voormalig gemeentehuis Schijndel
23 februari 2017

Vanaf 13 februari is het mogelijk om te wonen of ondernemen in het voormalig gemeentehuis van Schijndel. Om eventuele verpaupering, overlast en vandalisme te voorkomen heeft de Gemeente Meierijstad het gebouw tijdelijk in gebruik gegeven aan Dé Vastgoedbeschermer. In totaal worden er 31 beschermers geplaatst. Ludo Hof, eigenaar van Bridging The Gap B.V., is de eerste ondernemer van het gemeentehuis.

In het voormalig gemeentehuis wordt enerzijds meer woonruimte gecreëerd in de krappe woningmarkt van Schijndel, anderzijds geven we ook ondernemers een tijdelijke intrek in het gebouw. Er worden 31 beschermers geplaatst, waarvan 20 bewoners en 11 ondernemers. Op 13 en 14 februari hebben de eerste beschermers zich gehuisvest. Inmiddels zijn bijna alle ruimtes ingevuld. Ondernemers die ook geïnteresseerd zijn in een werkruimte kunnen nog reageren op onze website.

Vorige week heeft Ludo Hof, de eerste ondernemer van het gemeentehuis, intrek genomen in zijn kantoor. Tijdens een Open Coffee in Schijndel kreeg hij het nieuws dat er ondernemers gezocht werden. Ludo vertelt: “Ik woon in Schijndel, maar met mijn onderneming was ik hier nog niet actief. Voor mij was het dus een unieke kans om te reageren. Voordat ik mijn intrek in het gemeentehuis nam, had ik een al wel een werkruimte op basis van anti-kraak. Die manier van ondernemen is dus niet nieuw voor mij.”

Onder de naam Always a Choice gaat Ludo in het voormalig gemeentehuis trainingen geven en mensen begeleiden die hun geluk proberen te vinden in hun werk. “Ik zocht een betaalbare trainingslocatie, zodat ik ook mijn trainingen voordelig kan aanbieden. Ik begeleid vaak mensen die bij het UWV lopen en bijvoorbeeld vanuit de WW een nieuwe baan zoeken. Zo kan ik de trainingen op een goedkope manier aanbieden. Een bijkomend voordeel is dat deze locatie centraal gelegen is en goed bereikbaar.” Naast Ludo hebben ook andere ondernemers vorige week hun intrek genomen, waaronder een jurist, een multimediaal ontwerper en een coaching bureau voor kinderen.

Wil jij ook ondernemen in het voormalig gemeentehuis van Schijndel? Klik dan hier voor meer informatie.