Van krakershol naar nette woonruimtes
31 augustus 2017

Bescherming door techniek vooruitlopend op tijdelijk beheer

Doorgaans beschermen we leegstaand vastgoed door deze tijdelijk in gebruik te geven aan onze beschermers (bewoners en/ of ondernemers). Maar er zijn ook situaties denkbaar waar leegstaande panden onbewoonbaar of nog niet veilig genoeg zijn om er beschermers in te plaatsen. Voor deze situaties hebben we sinds begin dit jaar een nieuwe oplossing aan ons dienstenpalet toegevoegd: bescherming door techniek. Wat te doen als bijvoorbeeld je pand net ontruimd is na kraak, alle voorzieningen verwijderd zijn en je wilt voorkomen dat het pand opnieuw gekraakt wordt?

Concreet voorbeeld
Begin dit jaar werden we benaderd door de eigenaar van een groot kantoorgebouw in het zuiden van het land: zijn pand was na kraak ontruimd. Wat hij aantrof? Een groot krakershol. Alle kabels en leidingen waren uit zijn pand gehaald, her en der in het pand lagen uitwerpselen van honden en werden resten van drugsgebruik aangetroffen. Op de begane rond waren ruiten dicht geverfd en ingegooid en door het hele pand was graffiti op de muren aangebracht.

Alles van waarde is weg
Kortom, de krakers hadden alles van waarde eruit gehaald. En voor de eigenaar van het kantoorgebouw was na ontruiming het risico op herkraak nog steeds aanwezig, omdat er in de omgeving meer leegstand en drugsgebruik was. Toen de eigenaar ons eerder dit jaar benaderde was dan ook zijn vraag wat we voor hem konden betekenen in deze concrete situatie. Om het risico op hernieuwde kraak te voorkomen hebben wij voor de eerste periode hondenbeveiliging voorgesteld.

Omdat het pand nog niet operationeel was hebben wij vooruitlopend op bescherming door onze beschermers voorgesteld om 2 geschakelde mobiele alarmsystemen in het pand aan te brengen. Onze nieuwe dienst ‘bescherming door techniek’ bleek in deze situatie de oplossing. Snelheid van opvolging en een snelle installatie van deze mobiele alarminstallaties was dwingend gewenst. Op de dag van ontruiming plaatsten we de mobiele alarminstallaties binnen 3,5 uur, brachten we uitingen van bescherming op het pand aan en hebben wij twee honden met gecertificeerde hondengeleiders ingezet. Tevens hebben wij alle toegangscilinders in het pand onmiddellijk vervangen. Het ontbreken van elektra en data aansluitingen in het pand vormden gelet op de gebruikte techniek overigens geen belemmeringen voor het functioneren hiervan.

In de periode vanaf ontruiming tot aan de bescherming met onze beschermers heeft het pand leeg gestaan. In deze periode zijn de hondenbeveiliging en de mobiele alarminstallaties 24 uur per dag actief geweest. Wekelijks hebben we de eigenaar met rapportages op de hoogte gehouden van alle geconstateerde zaken in en rond het pand.
Nette woonruimtes
Inmiddels is het kantoorgebouw in gebruik genomen door onze beschermers en heeft de eigenaar het pand weer operationeel gemaakt. Elektra en water zijn opnieuw aangesloten en het pand is van onder tot boven schoongemaakt in afwachting van een nieuwe bestemming.


Wilt u meer weten over onze bescherming door techniek? Wij vertellen u er graag meer over. Klik hier voor meer informatie of hieronder zodat één van onze account managers contact met u opneemt.

Bel mij terug

Heb je een vragen, of ben je op zoek naar iets specifieks? Laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op!

Bel mij terug