In één week diverse leegstaande panden het doelwit
20 november 2017

Leegstaande panden waren afgelopen week volop het doelwit van onder andere kraak, brand, diefstal en inbraak. In Den Bosch werd de voormalige pastorie gekraakt, in Kaatsheuvel ontstond een gaslek nadat de koperen gasleiding was gestolen en in Boxtel veroorzaakten acht jongens tussen 12 en 14 jaar een brand. Bij leegstandrisico’s zoals kraak lijkt het soms onwaarschijnlijk dat ze daadwerkelijk gebeuren, maar deze situaties laten opnieuw zien hoe noodzakelijk het is om leegstaand vastgoed te beschermen en het een tijdelijke invulling van bewoners, ondernemers of techniek te geven. Dan hadden de onderstaande situaties van kraak, diefstal en inbraak voorkomen kunnen worden.

Pastorie Sint-Cathrien in Den Bosch gekraakt
Drie studenten hebben zaterdag hun intrek genomen in het voormalige pastoriegebouw van de Sint-Cathrienkerk in Den Bosch. De krakers hebben al contact gehad met het parochiebestuur dat het gebouw nog in eigendom heeft.
Lees verder

Personen in leegstaand pand
In de vroege ochtend van woensdag 15 november 2017 zijn er twee personen aangehouden die onrechtmatig een leegstaand pand in Rosmalen waren binnengedrongen. Waarschijnlijk zochten deze personen een slaapplaats.
Lees verder

Gas lekt uit leegstaand pand Kaatsheuvel na diefstal koperen leiding
Een buurtbewoner die vrijdag gaslucht in de buurt rook, heeft vrijdagmiddag alarm geslagen over een leegstaand pand aan de Erasstraat in Kaatsheuvel. Daar bleek een deel van de koperen gasleiding te zijn verdwenen.
Lees verder

Acht jongens tussen 12 en 14 jaar verdacht van veroorzaken brand in monumentale Brabantse villa
Acht jongens tussen 12 en 14 jaar hebben maanden de brand in de monumentale villa aan de Eindhovenseweg in Boxtel veroorzaakt. Dat meldt de politie.
Lees verder