Nieuwe branchevereniging en bestuur VLBN
20 februari 2018

Vijftien van de 21 KLB gecertificeerde leegstandbeheerders hebben op 15 februari de nieuwe branchevereniging VLBN (Vereniging Leegstandbeheerders Nederland) opgericht. Tijdens deze bijeenkomst zijn tevens de twee nieuwe bestuursleden benoemd die voorzitter Ton Ruhe gaan ondersteunen.

Naast de oorspronkelijke leden Ad Hoc, Camelot Vastgoedbeheer, Dé Vastgoedbeschermer, H.O.D.,VPS Nederland en Zwerfkei Tijdelijk Beheer sloten ook Gapph Vastgoedbeheer, De Kabath Vastgoedbeheer en Bewaakt & Bewoond zich aan als lid. Daarnaast hebben zes leegstandbeheerders zich als aspirant lid aangemeld. Met deze stap wordt een belangrijke wens van de Rijksoverheid, een professionele en transparante branchevereniging die openstaat voor alle bedrijven die op professionele wijze leegstand beheren in Nederland, gerealiseerd.

Op 15 februari zijn de statuten en het huishoudelijk reglement vastgesteld en het nieuwe bestuurd gekozen. Onafhankelijk voorzitter Ton Ruhe, die door de oorspronkelijke leden met de opdracht voor de oprichting was belast, wordt vanaf heden ondersteund door bestuursleden Jeroen van der Poel (managing director VPS Nederland) en Jeroen van de Coolwijk (directeur eigenaar Dé Vastgoedbeschermer).

Gezamenlijk belang
Vanaf de eerste voorzichtige schreden om te komen tot een professionele branchevereniging in 2010 is Jeroen van de Coolwijk actief betrokken geweest met het samenbrengen van partijen en het stellen van kritische vragen. Met een brede visie op de branche en een creatieve inbreng waar nodig is het doel altijd vooruitgang.

“Sinds 1998 ben ik werkzaam in de leegstandbranche en in 2003 ben ik met Dé Vastgoedbeschermer gestart”, vertelt Van de Coolwijk. “Als directeur-eigenaar ben ik nog dagelijks met veel plezier en passie betrokken bij de (operationele) werkzaamheden binnen het bedrijf. Daardoor sta ik iedere dag in contact met diverse stakeholders waaronder opdrachtgevers, bewoners en ondernemers waardoor ik goed op de hoogte ben wat er speelt in de vastgoed- en leegstandbranche. Met mijn positieve instelling, vastberadenheid en gevoel voor humor hoop ik van toegevoegde waarde te zijn binnen het bestuur van de VLBN. We vertegenwoordigen met elkaar een gezamenlijk belang, zodat leegstandbeheer de komende jaren een succesvol vak blijft.”