Binnenkijken bij... Taarten van zoete liefde
23 oktober 2017

Leegstaand vastgoed beschermen we veelal door het pand tijdelijk in gebruik te geven aan bewoners en ondernemers. Maar wat voor mensen beschermen eigenlijk het vastgoed? Om ze beter te leren kennen, geven we in de rubriek 'Binnenkijken bij...' een kijkje in de woon- en werkruimtes van onze beschermers. Deze keer kijken we binnen bij Corine Castelein en haar bedrijf Taarten van zoete liefde. “Acht jaar geleden ben ik begonnen met het maken van taarten. Begin dit jaar besloot ik om de stap te zetten en een eigen werkruimte te zoeken.”

“De liefde voor taarten zit in mijn bloed. Mijn vader was banketbakker en mijn moeder hielp altijd in zijn winkel. Twaalf jaar lang heb ik een nagelstudio gehad maar dat werk gaf me op het laatst geen voldoening meer. Toen ik acht jaar geleden op de verjaardag van mijn moeder een zelfgemaakte taart meenam was iedereen enthousiast. Iemand attendeerde mij op een taartenwinkel waar je workshops kon volgen. Ik ben er naartoe gegaan en was er niet meer weg te slaan, zo fantastisch vond ik het. Vanaf dat moment ben ik vanuit mijn eigen keuken taarten op bestelling gaan maken en inmiddels heb ik alweer drie jaar mijn eigen bedrijf, Taarten van zoete liefde.

Toen ik in Engeland het instructordiploma had gehaald zodat ik les kon gaan geven, kreeg ik steeds vaker de vraag of ik ook workshops gaf. Thuis hadden we de schuur helemaal omgebouwd zodat ik daar mijn taarten kon maken, maar voor workshops was het veel te klein. Ik ben toen op zoek gegaan naar een eigen werkruimte. Ik wilde graag workshops gaan geven, maar het moest wel financieel haalbaar zijn. Toen kreeg ik een tip van mijn zoon. Hij woont anti-kraak in een bejaardentehuis en vertelde mij dat er ook werkruimtes op basis van bruikleen zijn. Ik besloot hiernaar op zoek te gaan en kwam bij Dé Vastgoedbeschermer uit. Al vrij snel kon ik deze werkruimte in Nieuwegein, waar ik recentelijk naartoe verhuisd was, bezichtigen. Precies zoals ik het voor mij zag: twee grote ruimtes, een eigen keukenblok en gelegen op de begane grond.

Op het moment onderneem ik alweer acht maanden op deze locatie. Met deze werkruimte krijg ik de kans om workshops te geven, klanten op locatie uit te nodigen en te werken waar en wanneer ik wil. Ik ben nog elke dag blij dat ik voor mezelf ben begonnen. Het is zo leuk om al mijn creativiteit kwijt te kunnen in het maken van speciale taarten en in het geven van workshops. Maar ook in het interieur van mijn werkruimte. Zo heb ik de stoelen aan de grote tafel via Marktplaats gekocht en zelf in frisse kleuren geverfd. Mijn inspiratie voor taarten haal ik uit poppetjes, plaatjes en Pinterest. Ik maak onder andere themataarten, prinsessentaarten, striktaarten en cupcakes. En per week 1 à 2 bruidstaarten, soms voor wel 250 mensen. Het bruidspaar nodig ik uit om hier te komen proeven en de wensen voor de taart te bespreken. Ze ervaren dan meteen de sfeer die ik met mijn bedrijf wil uitstralen.”