Tijdelijke invulling van monumentale kantoorvilla
23 februari 2017

Een pand dat te koop staat kan één van de redenen zijn dat pandeigenaren met leegstand te maken krijgen. Dat was ook de reden waarom Erik van Rooijen, eigenaar van Keivast BV, in contact kwam met onze Account Manager Maurice Swinkels. Zijn kantoorvilla in Hilversum stond al een tijdje leeg en om de verkoopperiode te overbruggen wilde hij graag een tijdelijke oplossing voor zijn pand. Van Rooijen vertelt: “In het verleden had ik al eens een prettige samenwerking met Maurice. Toen ik opnieuw contact met hem had, vertelde hij mij over leegstandbeheer. Een tijdelijke invulling door Dé Vastgoedbeschermer bleek wat ik zocht voor mijn villa.”

Vooral door de actieve kraakbeweging in Nederland besloot Erik van Rooijen zijn monumentale pand tijdelijk in gebruik te geven. “Samen met Maurice besloot ik om twee ondernemers in mijn pand te laten plaatsen. Dé Vastgoedbeschermer deed de werving en selectie van deze mensen, waardoor ik hier niet naar om hoefde te kijken. Voor mij is dat een groot voordeel van leegstandbeheer”, aldus Van Rooijen. Inmiddels zitten de ondernemers bijna twee maanden in het pand in Hilversum. Als pandeigenaar gaat Van Rooijen af en toe bij ze langs. “Het zijn fijne beschermers. Dat geeft mij een prettig gevoel. Tot nu toe verloopt de dienstverlening van Dé Vastgoedbeschermer helemaal naar wens.”

Op een verantwoordelijke manier doorgroeien
Deniz Alpay is één van de ondernemers in het pand. Met zijn bedrijf AIM – Architects in Music houdt hij zich bezig met muzikale oplossingen voor de Hospitality. Voor hem was de keuze voor een werkruimte via een leegstandbeheerder heel logisch. “We ontwikkelen ons sterk in Het Gooi en een kantoor op locatie is goed om de lijnen kort te houden. Commercieel huren zou nu te zeer drukken op de liquiditeit en onnodige risico’s met zich meebrengen. Op deze manier kunnen we op een verantwoordelijke manier groeien en investeren waar dat nodig is.”

Doordat Deniz Alpay en de andere ondernemer, Bas van Woerkom, elkaar al kenden is het een uitkomst om samen het pand te delen. “Het is prettig dat we alleen naar elkaar verantwoording hoeven af te leggen over wat er intern gebeurd. Zo lopen we niet tegen onaangename verrassingen van medebeschermers aan”, zegt Alpay.

Bas van Woerkom maakt met zijn bedrijf New Media Relations de online wereld toegankelijker door vragen uit het bedrijfsleven te vertalen naar praktische en bruikbare toepassingen. “Het pand bevalt mij uitstekend en ligt op goede afstand van mijn klanten. Het is erg fijn dat ik nu geen gebruik meer hoef te maken van flex werkruimtes. Daarnaast is het heel professioneel om een eigen ontvangstruimte te hebben voor prospects en klanten. Het is alleen spannend om niet te weten voor hoelang deze werkplek beschikbaar blijft. Alhoewel ik nu gebruik kan maken van een prachtige werkplek. Dat weegt zeker op tegen de relatieve onduidelijkheid.”