Voormalig gemeentehuis Schijndel in tijdelijk gebruik gegeven aan ‘De Vastgoedbeschermer’
26 januari 2017

Dé Vastgoedbeschermer in de media - Persbericht door gemeente Meierijstad

Het gemeentehuis van Schijndel is sinds enkele weken niet meer in gebruik. Om verpaupering, overlast en eventueel vandalisme te voorkomen is het gebouw tijdelijk in gebruik gegeven aan ‘Dé Vastgoedbeschermer’. Dé Vastgoedbeschermer is een professionele partij gespecialiseerd in leegstandsbeheer. Zij geven leegstaande panden tijdelijk in bruikleen aan ondernemers, bewoners en/of kunstenaars. Dé Vastgoedbeschermer beheert panden verspreid door heel Nederland. In het gemeentehuis worden tijdelijk een aantal bewoners en ook enkele ondernemers gehuisvest voor naar verwachting een periode van circa 1 tot 1,5 jaar.

Op dit moment wordt het gemeentehuis van Schijndel opgeruimd en geschikt gemaakt voor dit tijdelijk gebruik. Vanaf 13 februari worden de eerste tijdelijke gebruikers gehuisvest. Op zaterdag 4 maart organiseren wij een opening, waarbij ook de tijdelijke gebruikers aanwezig zijn.

Definitieve invulling
De gemeente doet verder onderzoek naar een goede definitieve invulling van het gemeentehuis op deze markante plek in het centrum van Schijndel. Dit onderzoek moet met de grootste zorgvuldigheid plaatsvinden. Belangrijk onderdeel vormt natuurlijk op welke wijze de definitieve invulling te realiseren is.

Meer berichten in de media over het gemeentehuis en Dé Vastgoedbeschermer:


Wonen of ondernemen
Wil jij wonen of ondernemen in het voormalige gemeentehuis in Schijndel? Dan ontvangen we graag je reactie. Klik hier voor meer informatie of reageer vrijblijvend: woonruimtes en werkruimtes.