Winkelleegstand biedt pandeigenaren en fabrikanten unieke kansen door Fensters
20 oktober 2016

Het beeld van de algemene winkelstraat is de laatste jaren veranderd door de toename van leegstand, dat steeds vaker resulteert in waardedaling van vastgoed. Met opvallende en exclusieve etalages biedt Fensters pandeigenaren en retailers unieke kansen door uitstraling en invulling te geven aan deze lege winkels. Woonwinkel Flinders presenteert sinds oktober een selectie van haar collectie in de nieuwste Fensters etalage in Zwolle. Geert-Jan Smits, directeur van Flinders, vertelt: “Fensters is een unieke kans om de leegstand van winkels aan te pakken en zo het straatbeeld drastisch te verbeteren. Tegelijkertijd kunnen wij ons als retailer presenteren aan een groot publiek. Duidelijk een win-win situatie”.

De winkelleegstand in heel Nederland is de afgelopen tien jaar verdubbeld. Door grote faillissementen staat in 2016 ruim 10 procent van alle winkels leeg. Jeroen van de Coolwijk, directeur van Dé Vastgoedbeschermer, ziet deze stijging als leegstandbeheerder van dichtbij: "Eén van de actuele ontwikkelingen binnen de vastgoedmarkt is het stijgende percentage van (structurele) leegstand van winkelpanden. Leegstand zorgt voor verloedering van het vastgoed, wat een negatieve invloed heeft op de belevingswaarde van de omgeving en de toekomstwaarde van het vastgoed."

Samen met initiatiefnemer Bas Meijer (Ceipps) zet Jeroen van de Coolwijk een nieuw concept op: Fensters. Opgericht om enerzijds de negativiteit van leegstand in winkelstraten weg te nemen en anderzijds om retailers een uniek podium aan te bieden om de Nederlandse consument te bereiken. De invulling van een leegstaande etalage moet meer uitstraling aan het pand geven en de aandacht van de toekomstige koper of huurder trekken.

Een groot en nieuw publiek bereiken

Vanaf juni 2016 voorziet Fensters diverse lege etalages van duurzame interieurs en opvallende raambestickering. Deze etalages worden als advertentieruimte aangeboden aan fabrikanten en leveranciers van uiteenlopende merken. Woonwinkel Flinders is één van de adverteerders die haar collectie sinds oktober presenteert in de nieuwste etalage in Zwolle. “De samenwerking met Fensters geeft ons nieuwe kansen. In Zwolle en omgeving hadden we nog geen fysieke aanwezigheid van onze collectie. Met de Fensters etalage krijgen we de mogelijkheid om een groot en nieuw publiek te bereiken“, legt Geert-Jan Smits uit.

Smits vervolgt: “Met dit concept kunnen we onze producten en ons merk op een mooie en laagdrempelige manier presenteren. Het is onbemand, de producten worden niet aangeraakt en raken zo niet beschadigd. Voor ons verliep de samenwerking met Fensters professioneel en erg soepel.”

Contactgegevens Fensters
Website: www.fensters.nl
Telefoon: 088 636 00 00
E-mail: info@fensters.nl