Nieuwtjes

Van columns tot leuke weetjes en van bijzondere gebouwen tot woontips en nieuws voor ondernemers. Voor alle nieuwtjes die je wilt weten.

Smullen! Dit zijn de opmerkelijkste huizen van Funda

Dit zijn de opmerkelijkste huizen van Funda

Funda staat vol met de meest prachtige huizen, die we natuurlijk nooit van ons leven zouden kunnen betalen, maar waarbij het wel erg leuk is om 'naar binnen te gluren'. Naast al deze pareltjes zijn er ook genoeg tja... bijzondere huizen met een wel heel merkwaardige inrichting. Van tenenkrommend ouderwets tot aan griezelige zolders. Eerlijk gezegd is het net zo leuk - al niet leuker - om te gluren in deze huizen.

Lees verder

Sloppenwijk krijgt kleurrijke make-over

Sloppenwijk krijgt kleurrijke make-over

Het dorp Kampung Pelangi op het Indonesische eiland Java springt je meteen in het oog. Hoe kan het ook anders als het uitzicht bestaat uit een palet met alle kleuren van de regenboog. Gekleurde huizen, gestipte muren en de mooiste kunstwerken. Het dorp is door kunstenaars omgetoverd tot een kleurrijk regenboogdorp.

Lees verder

Hoe ziet de wereld eruit zonder apps? Zo dus!

VIDEO: Hoe ziet de wereld eruit zonder apps? Zo dus!

Kun je het je voorstellen? Een wereld zonder apps? Geen WhatsApp, social media, Google Maps of Spotify? Tegenwoordig kunnen we bijna niet meer zonder en voor sommigen onder ons zou het een grote ramp zijn om te leven in een wereld zonder apps. Maar hoe zou de appocalypse er dan uitzien? In de video laat Apple zien hoe dat volgens hen is.

Lees verder

Maak kennis met bewoner Christiaan

Maak kennis met bewoner Christiaan

Sinds mijn komst naar Nederland, 12 jaar geleden na mijn jeugd te hebben doorgebracht in het Caribisch gebied, ging plots een geheel nieuwe wereld voor mij open. Europa was een gloednieuw speelveld, Nederland was een nieuwe uitdaging en, komend van een klein eiland van 10 bij 60 kilometer, was mijn nieuwe thuis plots vele malen groter.

Lees verder

Handige interieurtips voor het inrichten van je ruimte

Handige interieurtips voor het inrichten

Het kiezen van kleuren en het inrichten van een (kleine) ruimte vergt soms wat improvisatie. In deze blog legt Jamie, oprichtster van Jamie in Huis, je uit hoe je dit het beste kunt aanpakken. Met Jamie in Huis maakt zij van ieder huis een thuis door middel van een uniek interieuradvies.

Lees verder

Liefde via Dé Vastgoedbeschermer

Liefde via Dé Vastgoedbeschermer

Stel: je krijgt een woonruimte via Dé Vastgoedbeschermer. De eerste twee weken woon je alleen omdat je huisgenoot met vakantie is. Dan komt je huisgenoot eerder terug en zien jullie elkaar voor het eerst. Er is meteen een klik en je realiseert je dat je huisgenoot wel erg leuk is. Drie jaar later zijn jullie nog steeds dolverliefd en hebben jullie plannen om te gaan trouwen.

Lees verder

Van hobby naar bedrijf

Van hobby naar bedrijf

Antoinette en Sharon ondernemen sinds eind maart in hun eigen werkruimte in Nieuwegein. Met hun bedrijfje How Lovely maken zij unieke handgemaakte producten die inmiddels al door het hele land te koop zijn. Voor ons blogt Sharon over de zoektocht naar een werkruimte.

Lees verder

Nederland stijgt op lijst gelukkigste landen

Nederland stijgt op lijst gelukkigste landen

Nederland staat op de zesde plaats van de gelukkigste landen ter wereld. Dat blijkt uit het World Happiness Report 2017 van de Verenigde Naties. Daarmee zijn we dit jaar een plaats gestegen, ten koste van Canada. Noorwegen is maandag verkozen tot het gelukkigste land ter wereld. Vorig jaar stond het land nog op de vierde plek.

Lees verder

Onderwijs wijst uit: we lijken op onze voornaam

Onderwijs wijst uit: we lijken op onze voornaam

Kan jij tussen deze mensen een Gabriella of Floris herkennen? En uit 100 foto’s? Een groep internationale onderzoekers zegt van wel. Ze hebben ontdekt dat mensen heel goed kunnen inschatten welke persoon bij welke naam hoort. We zouden namelijk bovengemiddeld vaak op onze voornaam lijken.

Lees verder

Een echte rommelkont? Dan ben je waarschijnlijk hartstikke intelligent!

Een echte rommelkont? Dan ben je waarschijnlijk hartstikke intelligent!

Ben jij een echte rommelkont en liggen er meer spullen op de grond dan in de kast? Ben je vaak vergeten waar je sleutels liggen en is je bureau niet geordend? Goed nieuws! Dan ben je niet alleen chaotisch en slordig, het zou ook zomaar kunnen dat je hartstikke slim bent.

Lees verder