Gemeente Alphen aan den Rijn

Arjan de Ruiter, vastgoedbeheerder bij gemeente Alphen aan den Rijn, zorgde zelf voor onderhoud en controle van het leegstaande gemeentehuis in Hazerswoude-Rijndijk. Vlak voor Oud & Nieuw zorgde vandalisme en hangjongeren voor overlast. “Precies op het juiste moment kwam ik in contact met Dé Vastgoedbeschermer."

"Wat er met het gemeentehuis gaat gebeuren is nog niet duidelijk. Door de langdurige leegstand nam de kans op vandalisme echter steeds meer toe, zeker toen de jaarwisseling in zicht kwam. De gemeente kan een object nu eenmaal niet 24/7 in de gaten houden. Daarom wilden we dat er snel actie ondernomen werd."

Goed leegstandbeheer gaat verder dan de juiste mensen plaatsen

Arjan de Ruiter

Goed beheer en de juiste oplossingen

"Dé Vastgoedbeschermer handelde niet alleen snel, maar gaf ook het juiste beheer advies. Zo hadden wij binnen twee weken niet alleen 5 bewoners in dit pand, maar ook nog een ondernemer. Er is overdag en s ’avonds iemand aanwezig. Aangezien we nog niet weten wat we met het pand willen doen hebben we tot die tijd een goede invulling. En dat gaat verder dan de juiste mensen voor de bescherming van het pand zoeken. Dé Vastgoedbeschermer gaf een duidelijk advies over het beheer met daarin een heldere aanpak voor het terugbrengen van de beheer- en energiekosten. Daarnaast dachten ze proactief mee over de juiste oplossingen voor onder andere brandveiligheid en legionellapreventie. Tijdens de eerste ronde door het pand gaven ze meteen praktische handvatten om het pand in een goede conditie te houden. Vanaf dag één had ik een goed gevoel bij Dé Vastgoedbeschermer en dat wordt in de dagelijkse praktijk bevestigd."

Eén aanspreekpunt

"Vanaf het eerste contact heb ik een vast aanspreekpunt en dat vind ik fijn werken. Daarnaast is één belletje of mailtje naar Dé Vastgoedbeschermer voldoende. De communicatielijnen zijn kort en persoonlijk. Kortom er is een klik."