Gemeente Stichtse Vecht

De samenwerking tussen fusiegemeente Stichtse Vecht en Dé Vastgoedbeschermer gaat al vele jaren terug. In die jaren hebben we schoolgebouwen en een bibliotheek beheerd voor de gemeente. Door diverse samenvoegingen en de centralisatie van de verschillende diensten naar één locatie, kwam ook het gemeentehuis in Loenen aan de Vecht leeg te staan. Dit vormde voor de gemeente een uitdaging van een andere categorie: hoe kon dit monumentale en (maatschappelijk) waardevolle pand behouden worden terwijl het door enigszins verscholen ligging moeilijk in de gaten te houden is.

Voor Melvin Ripassa en Rick Umboh, technisch vastgoedbeheerders van gemeente Stichtse Vecht, was het grootste belang dat er geen overlast zou ontstaan naar omwonenden toe. Dit bleek goed te zijn ingeschat; hangjongeren stichtten al tijdens de verhuizing brandjes en richtten de eerste vernielingen aan.

Met het doel om deze overlast en vernielingen tijdens de leegstandsperiode te voorkomen en om de levendigheid van het pand te behouden, schakelde de gemeente Dé Vastgoedbeschermer in. “Een monumentaal pand als ons oude gemeentehuis is altijd gevoelig voor storingen, er kan altijd iets misgaan. Door onze samenwerking wisten we dat Dé Vastgoedbeschermer ervoor zorgt dat alles in goede banen loopt. Ze behandelen en verhelpen alle storingen voor ons en doen dat zeer kundig en snel”, zegt Melvin Ripassa. “Prettig is ook dat als ik een vraag heb ik altijd Laurens kan bellen, onze ‘eigen’ accountmanager. Je wilt toch direct met de juiste persoon spreken om je vraag te kunnen stellen en daar is Dé Vastgoedbeschermer goed op ingericht. Korte, doeltreffende lijnen!”

 

We zijn zelf een zorg armer, buurtbewoners zijn tevreden en het pand staat er keurig bij.

Melvin Ripassa

Nadat Dé Vastgoedbeschermer het pand is gaan beheren en beschermen heeft vandalisme zich niet meer voorgedaan. Melvin Ripassa vertelt: “De ondernemers die in het pand gevestigd zijn houden het pand en de omgeving goed in de gaten en zijn daarmee ook voor omwonenden een hele geruststelling. Zij kunnen er vanuit gaan dat er goed op het pand wordt gepast. Voor ons als gemeente is dat toch wel het belangrijkste; we zijn zelf een zorg armer, buurtbewoners zijn tevreden en het pand staat er keurig bij. Kortom, ook voor het beheer van een monumentaal en waardevol pand als een gemeentehuis kan ik Dé Vastgoedbeschermer van harte aanraden.”